Kauniit voileivät

Kauniit voileivät

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Pienelläkin välipalalla voi sanoa paljon. Taiteile leivän päälle ihana leikkeleruusu ja tarjoile kaunis herkku vaikkapa äidille, ystävälle tai puolisolle.

15 min

4 annosta

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g

Moniviljaleipä (esim. Salosen Jussin moniviljaleipä)
Tuorejuustoa, maustamaton
Pehtoorin salaattia

Cocktai-tikkuja


Resepti

Aloita leikkaamalla moniviljaleivästä paksuja siivuja. Levitä viipaleiden päälle tuorejuustoa ja pehtoorin salaattia. Siirry sitten ruusuihin.

Yhtä ruusua varten tarvitset neljä kananpojan fileeleikkelettä. Aloita käärimällä yksi leikkele rullaksi siten, että sen toinen pää on tiukemmin kiinni kuin toinen, eli leikkeleestä tulee suunnilleen kartion muotoinen. Ota sitten seuraava leikkele ja kääri se ensimmäisen ympärille. Katso, että ensimmäisen ja toisen leikkelerullan sivussa aukeavat kohdat ovat vastakkaisilla puolilla. Näin rullat pysyvät tiiviimmin kiinni. Ruusu on helpompi pitää kasassa, jos kiinnität leikkeleet tässä vaiheessa toisiinsa cocktail-tikulla. Lisää vielä kaksi kertaa uusi leikkele edellisten ympärille. Leikkeleiden kuuluisi käyristyä rullan leveämmästä päästä, antaen näin ruusulle sen terälehtien muodon. Aseta ruusu leipäviipaleen päälle ja irrota cocktail-tikku. Toista niin monta kertaa kuin haluat, yhdestä pakkauksesta Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettua fileetä pitäisi riittää neljään ruusuun. Tarjoille rakkaallesi.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia