Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

  • Leikkaa kananpoika kymmeneen osaan. Tee kanapalojen pintoihin viiltoja. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla.
  • Laita kaikki marinadin ainekset kulhoon ja surauta tahnaksi sauvasekoittimella. Kaada marinadi broileripalojen päälle ja anna maustua muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli.
  • Lämmitä uuni niin kuumaksi kuin mahdollista ja aseta kanapalat uuniastian päälle ritilälle. Paista noin 25 minuuttia välillä käännellen. Voit kypsentää palat myös grillissä. Muista kypsyttää reisi- ja koipipaloja muita kauemmin.
  • Tee kanan paistuessa kastike: Surauta sipuli, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimella tahnaksi. Lämmitä öljy pannulla ja freesaa siinä sipulitahnaa muutama minuutti.
  • Lisää paseerattu tomaatti ja hauduttele 8-10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.
  • Lisää chilijauhe, garam masala, korianteri ja kumina. Sekoita joukkoon voi ja tilkka kermaa. Lisää kanapalat kastikkeen sekaan ja anna hautua muutaman minuutin välillä paloja käännellen niin, että ne saavat kastiketta tasaisesti pintaan.
  • Tarjoa linssien ja chapati-leivän kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.

Chili-linssit

  • Lämmitä öljy keskilämmöllä kuumaksi. Kuullota sipulia, chiliä, inkivääriä ja valkosipulia öljyssä pehmeäksi.
  • Lisää huuhdellut linssit ja kaada päälle kanaliemi. Sekoita varovasti ja hauduta kymmenen minuuttia.

Chapati-leivät

  • Sekoita kuiva-aineet kulhossa yhteen. Lisää öljy ja vesi. Sekoita kiinteäksi taikinaksi.
  • Jaa taikina kymmeneen osaan ja kaulitse ohuiksi lätyiksi.
  • Paista lätty yksi kerrallaan kuumalla kuivalla pannulla toiselta puolelta reilun minuutin ajan, kunnes pinta alkaa kuplia. Käännä ja paista toiselta puolelta, kunnes pinta alkaa hieman ruskistua. Älä polta.

Kokeile reseptejä