KK Chicken Tikka Masala Reseptin löydät myös Kanakirjasta

KK Chicken Tikka Masala

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Yksi maailman maineikkaimpia kanaruokia. Kuten aina intialaisten ruokien kanssa, mausteita menee muhkeita määriä, mutta sen ei pidä antaa pelottaa. Pieni vaivannäkö palkitaan, sillä parempaa grilliruokaa on vaikea keksiä. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

40 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kananpoika maustamaton n. 1,3 kg

1 kokonainen kananpoika
kahden sitruunan mehu
1 tl suolaa 

Marinadi:
4 dl maustamatonta jogurttia
5 valkosipulinkynttä murskattuna
3 cm:n pala inkivääriä raastettuna
1 tl chilijauhetta
2 tl garam masalaa
1 tl tulista savupaprikajauhetta
(jos ei satu olemaan, käytä makeaa ja ripauta chilijauhetta vähän enemmän) 
1 tl juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria 

Kastikkeeseen:
1 sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 cm:n pala inkivääriä raastettuna
2 rkl kasvisöljyä
2 purkkia tomaattipassataa
1 tl chilijauhetta
1 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
ripaus kanelia
ripaus neilikkaa
50 g voita
0,5 dl kermaa
tuoretta korianteria
2 tl suolaa

Chili-linssit
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
1 punainen chili pilkottuna
3 cm:n pala inkivääriä hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 dl punaisia linssejä
4 dl kanalientä

Chapati-leivät
5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl kasvisöljyä
2 dl vettä


Resepti

Leikkaa kananpoika kymmeneen osaan. Tee kanapalojen pintoihin viiltoja. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla.

Laita kaikki marinadin ainekset kulhoon ja surauta tahnaksi sauvasekoittimella. Kaada marinadi broileripalojen päälle ja anna maustua muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli.

Lämmitä uuni niin kuumaksi kuin mahdollista ja aseta kanapalat uuniastian päälle ritilälle. Paista noin 25 minuuttia välillä käännellen. Voit kypsentää palat myös grillissä. Muista kypsyttää reisi- ja koipipaloja muita kauemmin.

Tee kanan paistuessa kastike: Surauta sipuli, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimella tahnaksi. Lämmitä öljy pannulla ja freesaa siinä sipulitahnaa muutama minuutti. Lisää tomaattipassata ja hauduttele 8-10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Lisää chilijauhe, garam masala, korianteri ja kumina. Sekoita joukkoon voi ja tilkka kermaa. Lisää kanapalat kastikkeen sekaan ja anna hautua muutaman minuutin välillä paloja käännellen niin, että ne saavat kastiketta tasaisesti pintaan.

Tarjoa linssien ja chapati-leivän kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.

Chili-linssit:
Lämmitä öljy keskilämmöllä kuumaksi. Kuullota sipulia, chiliä, inkivääriä ja valkosipulia öljyssä pehmeäksi.
Lisää huuhdellut linssit ja kaada päälle kanaliemi. Sekoita varovasti ja hauduta kymmenen minuuttia.

Chapati-leivät:
Sekoita kuiva-aineet kulhossa yhteen. Lisää öljy ja vesi. Sekoita kiinteäksi taikinaksi.
Jaa taikina kymmeneen osaan ja kaulitse ohuiksi lätyiksi.
Paista lätty yksi kerrallaan kuumalla kuivalla pannulla toiselta puolelta reilun minuutin ajan, kunnes pinta alkaa kuplia. Käännä ja paista toiselta puolelta, kunnes pinta alkaa hieman ruskistua. Älä polta.