KK Siiderikanaa, purjoa ja omenoita Reseptin löydät myös Kanakirjasta

KK Siiderikanaa, purjoa ja omenoita

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kokeile myös näin. Tämä versio sopii niille, jotka kavahtavat avotulella leikkimistä. Huoli pois, maku on silti erinomainen. (Kokeilkaa silti liekittämistäkin joskus).Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

60 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg

suolaa ja pippuria
50 g voita
3 paksun purjon valkoiset osat
2 makeaa omenaa kuorittuna ja lohkottuna
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl kuivaa siideriä
muutama timjaminoksa
1 dl kuohukermaa


Resepti

Mausta broileripalat, laita puolet voista kuumalle pannulle ja ruskista kanapalat voissa.

Leikkaa purjo tikuiksi ja notkistele jäljelle jääneessä voissa lempeällä lämmöllä, noin 8-10 minuuttia. Paista samaan aikaan toisella pannulla omenoita hieman pehmeiksi pienessä voimäärässä. Laita sivuun.

Lisää vehnäjauhot purjojen sekaan ja sekoita. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

Lisää siideri jatkuvasti sekoittaen. Anna kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja lisää timjami sekä paistetut omenat. Nosta ruskistetut kanapalat takaisin pannulle. Laita kansi päälle ja kypsennä 40 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia.

Koristele timjaminlehdillä ja tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai pastan kera.