Kotoinen kanakeitto
Onko tässä maailman paras kanakeitto? Ihanan perinteiseen keittoon kuuluu tietysti perunaa, porkkanaa ja muita kasviksia, sekä makoisia mausteita. Laita keittokattila porisemaan ja nauti kuumasta keitosta tuoreen leivän kanssa. Murea ja suussa sulava broilerikeitto on mitä mieluisin pakkaspäivän päivällinen, mutta tällainen tuttu kotiruoka maistuu oli vuodenaika mikä hyvänsä.
3-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 450 g
2 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
(paprikajauhetta)
1 ½ l vettä
2 kanaliemikuutiota
1-2 laakerinlehteä
10 mustapippuria
1 pieni purjo
200 g palsternakkaa
200 g porkkanoita
200 g juuriselleriä
1 kg perunoita
(suolaa tarvittaessa)
tuoretta timjamia tai lipstikkaa
Resepti
- Kuumenna öljy kattilassa ja paista Kananpojan Fileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta kana suolalla ja halutessasi myös paprikajauheella.
- Lisää kattilaan vesi, kanaliemikuutiot, laakerinlehdet ja mustapippurit.
- Puolita purjo pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit vedellä. Leikkaa huuhdeltu purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori palsternakka, porkkanat, juuriselleri ja perunat ja kuutioi ne sopiviksi suupaloiksi. Lisää kiehuvaan nesteeseen ensin porkkanat ja juuriselleri. Anna keiton kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia ja lisää sitten perunat ja palsternakka. Anna ruoan muhia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Riivi vielä valmiiseen keittoon tuoretta timjamia tai hienonna lipstikkaa. Nauti kuumana.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen