Mausteista kanaa ja tomaattisalaattia
Kokeile mehukasta tomaattisalaattia broilerin lisukkeeksi. Parhaalta tämä salaatti maistuu kesällä, kun kauppojen hyllyiltä löytyy erilaisia ja kokoisia kypsiä tomaatteja.
3-4 annosta
-
Uuniin
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
½ ciabatta leipä (ei tarvitse olla tuoretta)
2 tomaattia
125 g keltaisia kirsikkatomaatteja
125 g punaisia kirsikkatomaatteja
125 g mozzarellapalloja
4 rkl hyvää oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
muuutama kunnon rouhaisu mustapippuria myllystä
runsaasti basilikaa
Resepti
Leikkaa leipä kuutioiksi, levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin 10min, 200c.
Sekoita salaatin kastikkeen ainekset keskenäään kulhossa: oliiviöljy, etikka, valkosipuli ja mausteet. Sekoita joukkoon lohkotut tomaatit, mozzarellapallot, leipäkuutiot, puolet basilikasta ja sekoita kunnolla. Anna maustua sen aikaan kun valmistat kanan.
Paista kanoja 200 asteisessa uunissa 15 min tai grillaa ne kypsiksi.
Nauti sellaisenaan salaatin kanssa ja viimeistele basilikan lehdillä.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen