Mehevä kanapaisti ja pekoni-melonirisottoa

Mehevä kanapaisti ja pekoni-melonirisottoa

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kananpojan Paistileike on ohutleikettä paksumpi leike, joka säilyttää erinomaisesti mehevyytensä uuniruoissa ja grillattuna. Tarjoile broilerileikkeet vaikka tämä monipuolisen pekoni-melonirisoton kanssa.

30 min

5-6 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g

tilkka rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Pekoni-melonirisotto:
1 pkt HK Amerikan Pekoni® suikaloituna
1 sipuli kuutioituna
3 dl italialaista risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
7-8 dl mietoa kanalientä
½ cantaloupemeloni kuutioituna
1 dl parmesanjuustoa raasteena                 
suolaa
mustapippuria myllystä
leikattua lehtipersiljaa tai ruohosipulia
nokare voita


Resepti

Pyöräytä paistileikkeet öljyssä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Laita maustetut leikkeet uunivuokaan ja annan niiden kypsentynä 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa risotto.

Ruskista pekonisuikaleet rapeiksi melko miedolla lämmöllä. Lisää pannulle sipulikuutiot ja pyörittele niitä pari minuuttia pekonin kanssa. Lisää riisi ja jatka pyörittelyä vielä toiset pari minuuttia, jotta riisikin hieman kuullottuu. Kaada ainesten joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Sekoittele koko ajan. Lisää pannulle kuumaa kanalientä vähitellen ja sekoittele risottoa riisin kypsymisen ajan, eli noin 15-18 minuuttia. Riisi on sopivan kypsää siinä vaiheessa, kun se tuntuu vielä hieman napakalta hampaissa. Sekoita joukkoon melonikuutiot, parmesanraaste ja mausta vielä mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lopuksi lisää vielä lehtipersilja ja aateloi ateria voinokareella.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen