Mehevä kanapaisti ja pekoni-melonirisottoa
Kananpojan Paistileike on ohutleikettä paksumpi leike, joka säilyttää erinomaisesti mehevyytensä uuniruoissa ja grillattuna. Tarjoile broilerileikkeet vaikka tämä monipuolisen pekoni-melonirisoton kanssa.
5-6 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
tilkka rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Pekoni-melonirisotto:
1 pkt HK Amerikan Pekoni® suikaloituna
1 sipuli kuutioituna
3 dl italialaista risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
7-8 dl mietoa kanalientä
½ cantaloupemeloni kuutioituna
1 dl parmesanjuustoa raasteena
suolaa
mustapippuria myllystä
leikattua lehtipersiljaa tai ruohosipulia
nokare voita
Resepti
Pyöräytä paistileikkeet öljyssä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Laita maustetut leikkeet uunivuokaan ja annan niiden kypsentynä 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa risotto.
Ruskista pekonisuikaleet rapeiksi melko miedolla lämmöllä. Lisää pannulle sipulikuutiot ja pyörittele niitä pari minuuttia pekonin kanssa. Lisää riisi ja jatka pyörittelyä vielä toiset pari minuuttia, jotta riisikin hieman kuullottuu. Kaada ainesten joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Sekoittele koko ajan. Lisää pannulle kuumaa kanalientä vähitellen ja sekoittele risottoa riisin kypsymisen ajan, eli noin 15-18 minuuttia. Riisi on sopivan kypsää siinä vaiheessa, kun se tuntuu vielä hieman napakalta hampaissa. Sekoita joukkoon melonikuutiot, parmesanraaste ja mausta vielä mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lopuksi lisää vielä lehtipersilja ja aateloi ateria voinokareella.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen