Nopea tandoorikana
Tässäpä tarjoillaan kutkuttavan mausteinen ja koukuttava intialainen kanaruoka. Tandoorikanan juuret ulottuvat Intian muinaishistoriaan, mutta maistuupa herkku vielä tänäkin päivänä.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike marinoitu 700 g
1 prk tandooritahnaa
1 rkl kanelia
2 sipulia
½ l vettä
1 dl turkkilaista jogurttia
1 pnt korianteria
kourallinen cashewpähkinöitä
4 annosta keitettyä basmatiriisiä
Resepti
Paista paistileikkeisiin kaunis väri voi-rypsiöljyseoksessa. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulit rypsiöljyssä pehmeiksi ja lisää mukaan tandooritahna ja kaneli. Jatka freesausta hetki ja lisää vesi sekä paistetut paistileikkeet. Anna kuplotella puolisen tuntia miedolla lämmöllä.
Paahda tällä välin pähkinät paistinpannulla ja keitä riisi.
Kun paistileikkeet alkavat tuntua pehmeiltä, lisää jogurtti ja silputtu korianteri. Ota kattila pois liedeltä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Tarjoa tandoorikana keitetyn basmatiriisin, naanleivän ja paahdettujen cashewpähkinöiden kera.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon