Turkkilainen kana ja chili-oliivirelissi

Turkkilainen kana ja chili-oliivirelissi

Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Tee paistileikkeiden pintaan terävällä veitsellä 3-4 syvää viiltoa. Sekoita öljy, kaneli, cayennepippuri, kumina, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Laita reisipalat astiaan ja kaada marinadi päälle. Sekoita hyvin, peitä ja anna maustua jääkaapissa yön yli tai ainakin muutaman tunnin.
  • Valmista lisukerelissi ennen lihojen kypsentämistä: laita valkosipuli ja 1 rkl merisuolaa pieneen astiaan. Poista chileistä siemenet ja pilko.
  • Lisää pilkotut chilit astiaan korianterin, mintunlehtien ja oliivien kanssa. Surauta sauvasekoittimella hiljalleen karkeaksi tahnaksi välillä oliiviöljyä ja balsamietikkaa lisäillen. Mausta sitruunanmehulla.
  • Lämmitä parilapannu. Poista paistileikkeistä liiat marinadit ja paista keskilämmöllä kolme minuuttia per puoli.
  • Vähennä lämpöä ja paista molemmin puolin vielä 4 minuuttia.
  • Tarjoa turkkilaisen/kreikkalaisen jogurtin ja pitaleivän kanssa. Komista tuoreilla yrteillä.

Tällä tuotteella onnistut