Turkkilainen kana ja chili-oliivirelissi Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Turkkilainen kana ja chili-oliivirelissi

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Turkkilainen keittiö on varsinainen makujen aarreaitta ja lämmittävää mausteisuutta riittää kananpojan ystävälle. Broilerin paistileikkeet kietoutuvat pitaleipään mukavasti tulisen ja raikkaan chili-oliivirelissin kanssa. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

 

30 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g

Marinadi:
6 rkl oliiviöljyä
ó tl kanelia
1 tl cayennepippuria
1 tl kuminaa
3 valkosipulinkynttä raastettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

Chili-oliivirelissi:
2 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
1 punainen chili
ruukku korianteria pilkottuna
kourallinen mintunlehtiä
1 dl vihreitä oliiveja
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamietikkaa
puolikkaan sitruunan mehu


Resepti

Tee paistileikkeiden pintaan terävällä veitsellä 3-4 syvää viiltoa. Sekoita öljy, kaneli, cayennepippuri, kumina, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Laita reisipalat astiaan ja kaada marinadi päälle. Sekoita hyvin, peitä ja anna maustua jääkaapissa yön yli tai ainakin muutaman tunnin.

Valmista lisukerelissi ennen lihojen kypsentämistä: laita valkosipuli ja 1 rkl merisuolaa pieneen astiaan. Poista chileistä siemenet ja pilko. Lisää pilkotut chilit astiaan korianterin, mintunlehtien ja oliivien kanssa. Surauta sauvasekoittimella hiljalleen karkeaksi tahnaksi välillä oliiviöljyä ja balsamietikkaa lisäillen. Mausta sitruunanmehulla.

Lämmitä parilapannu. Poista paistileikkeistä liiat marinadit ja paista keskilämmöllä kolme minuuttia per puoli. Vähennä lämpöä ja paista molemmin puolin vielä 4 minuuttia.

Tarjoa turkkilaisen/kreikkalaisen jogurtin ja pitaleivän kanssa. Komista tuoreilla yrteillä.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon