Välimerellinen kanalasagne
Lasagne on lempiruokaa monelle lapselle ja aikuiselle. Uudessa variaatiossamme maistuu broilerin lisäksi fetajuusto. Tällä reseptillä laitat perheelle samalla vaivalla parin päivän ruoat.
5-8 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Paistisuikale marinoitu 300 g
1 pkt lasagnelevyjä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
1 dl oliivirenkaita
200 g feta-juustoa
1 ruukku tuoretta basilikaa
2 dl raastettua emmentaljuustoa
½ dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Resepti
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne paistisuikaleiden kanssa runsaassa oliiviöljyssä. Lisää mukaan tomaattimurska ja hieman vettä. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia ja lisää sitten oliivit. Mausta kastike tuoreella basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Murskaa fetajuusto. Kokoa vuokaan kastiketta, hieman fetajuustoa ja lasagnelevyt. Levitä viimeiseen kerrokseen hiukan kastiketta ja sen päälle juustoraastetta. Paista lasagne 160-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes sen pinta on kullanruskea. Tarjoile lasagne esimerkiksi rucolasalaatin kanssa.