Vietnamilaiset kanarullat

Vietnamilaiset kanarullat

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kokeile sushin sijaan vietnamilaisia rullia. Broileria lukuun ottamatta ei kypsennettävää ole. Näpertely suuremmassa porukassa on hauskaa, kun jokainen tekee omannäköisensä rullan. Sopii hyvin juhliin!

45 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale valkosipuli 450 g

2 rkl seesamiöljyä
3 rkl riisiviinietikkaa
peukalonkokoinen pala inkivääriä
1 iso porkkana
1 kurkku
1 rasia silmusalaattia tai muita ituja
1 puntti vahvaa minttua
kourallinen paahdettuja ja rouhittuja maapähkinöitä
merisuolaa
1 pkt (12 kpl) riisipaperia (löytyy isoista marketeista ja etnisistä kaupoista)

Dippi:
1 limen mehu
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
puolikas chili hienonnettuna
2 rkl hunajaa
½ dl soijaa


Resepti

Sekoita kulhossa seesamiöljy, etikka ja raastettu inkivääri. Ruskista fileesuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Kaada suikaleet marinadin joukkoon ja sekoita hyvin. Pese ja kuori porkkana, leikkaa se kahtia ja suikaloi mahdollisimman ohuiksi tikuiksi (helpointa on käyttää apuna mandoliinia). Pese kurkku ja suikaloi se samalla tavalla ohuiksi tikuiksi. Aseta valmiiksi lähellesi broileri, porkkana, kurkku, idut, maapähkinät, minttu, lime ja suola. Levitä puhdas kostutettu keittiöpyyhe pöydälle ja täytä laakea astia vedellä. Aloita rullien kääriminen. Yksitellen dippaa riisipaperi vesiastiaan noin 20 sekunniksi, kunnes paperi on kokonaan pehmeä ja limainen. Nosta varovasti riisipaperi kostean pyyhkeen päälle ja suorista, niin ettei siihen jää ryppyjä. Aseta muutama mintunlehti, muutama fileesuikale, porkkanaa, kurkkua, hiukan pähkinöitä ja ituja ainoastaan keskelle riisipaperia. Älä täytä rullaa liikaa. Ripottele hiukan merisuolaa ja rullaa sitten kiinni. Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle. Käännä riisipaperin reunat kohti keskustaa ja rullaa. Rullasta kannattaa tehdä melko tiukka, että se pysyy hyvin kasassa dippaillessa. Valmista loput rullat ja nauti ne dipin kanssa.

Dippi: sekoita kaikki aineet keskenään.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen