Ysärin kanarisotto

Ysärin kanarisotto

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Jokainen peruskoulua 80- ja 90-luvulla käynyt muistaa varmasti ensikosketuksensa risottoon. Tuo herne-maissi-paprikalla aateloitu, hieman eksoottiselta kuulostanut herkku teki varmasti lähtemättömän vaikutuksen senaikaiseen nuorisoon. Osa vihasi, mutta osa rakastui ikihyviksi. Ja miksipä ei rakastuisi – hyvin ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuna tämä ruoka on mitä mainioin muutaman raaka-aineen arkiruoka.

30 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 450 g

4 dl pitkäjyväistä riisiä
200 g herne-maissi-paprikaa
1 l kanalientä
1 tl currya
1 pieni sipuli kuutioituna

Lisäksi:

rypsiöljyä paistamiseen


Resepti

Ruskista kanasuikaleet pienessä määrässä rypsiöljyä ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuullota riisiä ja sipulia rypsiöljyssä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää kattilaan kanaliemi ja keitä välillä sekoitellen, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää mukaan ruskistetut kanasuikaleet ja herne-maissi-paprika. Hauduttele sekoitellen, kunnes riisi on kypsää ja risotto sopiva rakenteeltaan.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon