![Kariniemen Kananpojan jauheliha](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2344-kariniemen-kananpojan-jauheliha-400-g_20230322110227.jpg?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Wallenbergerit Kariniemen tapaan](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kananpojan-wallenberg-6_10091_20231018113510.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Wallenbergerit Kariniemen tapaan
Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Pidä kaikki raaka-aineet kylmänä ennen valmistuksen aloittamista ja sen aikana.
- Hienonna leipäviipaleet hienoksi rouheeksi. Sekoita mausteet ja sitruunankuori jauhelihan joukkoon sähkövatkaimella tai puukauhalla. Lisää kerma joukkoon vähitellen, koko ajan vatkaten.
- Anna taikinan jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen muotoilua.
- Tee taikinasta kuusi samankokoista nokaretta kahden ruokalusikan avulla. Pyöräytä nokareet leipäraasteessa ja muotoile ne sitten paksuiksi pihveiksi kämmenten välissä. Jauhotettua taikinaa on helpompi käsitellä.
- Paista pihvit voissa keskilämpöisellä pannulla noin kolme minuuttia per puoli, kunnes ne ovat läpikypsiä.
- Tarjoile keitettyjen herneiden ja perunamuusin kanssa. Purista sitruunan mehua pihvien päälle juuri ennen tarjoilua.