Marinadista kastikkeeksi

Marinadista kastikkeeksi

Jo aikojen alusta, tai ainakin siitä asti, kun kanaa alkoi saada valmiiksi marinoituna, on ihmiskuntaa mietityttänyt ylimääräisen marinadin käyttötarkoitus. Samaan aikaan pähkäillään mitä sen illallisella tarjoiltavan kananpojan kastikkeeksi tekisi. Nyt tarjoillaan ratkaisu molempiin ongelmiin.

Ylimääräisestä marinadista saa nimittäin helposti makoisan soosin kananpojan kanssa tarjoiltavaksi. Toimi siis seuraavalla kerralla marinoitua kananpoikaa valmistaessasi näin. Kaada ylimääräinen marinadi kattilaan ja lisää mukaan pari desiä kermaa. Kiehauta seos ja ”poraa” sauvasekoittajalla joukkoon ruokalusikallinen voita. Ta-daa, kastike on valmis. Mikäli vieraaksi on tulossa astetta parempia ihmisiä, voit kerman lisäksi kiehauttaa hieman valkoviiniä. Nokare voita mukaan, poraus ja valveutuneinkin konossööri on kastikkeentekotaidoistasi ihmeissään.

Voit muunnella reseptiä makusi mukaan. Korvaa kerma esimerkiksi kookoskermalla tai maustamattomalla jogurtilla sekä tuoreella korianterilla ja purista mukaan hieman limen mehua. Mikäli laitat joukkoon jogurttia kiehauta pelkkä marinadi ja ota kattila pois liedeltä. Lisää vasta sitten jogurtti. Muutoin voi käydä niin, että kastike ”leikkaa”, eli kerman rasva erottuu ikävästi ja kastikkeesta tulee rakeinen.

Samaa ideaa voi käyttää myös Karinimen uunivalmiin Butter Chickenin valmistuksessa. Eli paista kananpojat pakkauksen ohjeen mukaan pakkauksessaan. Paiston jälkeen kaada rasian pohjalle jäänyt liemi kattilaan ja poraa sauvasekoittajalla kuohkeaksi. Kastike emulgoituu ihanan kuohkeaksi jo poratessa ja toimii jo siltäänkin maukkaana kastikkeena. Mikäli kuitenkin haluat tuunata soosin, lisää poraamisvaiheessa mukaan kermaa, kookoskermaa, kauramaitoa, tuoreita yrttejä tai mitä mielesi halajaakin.

Älä siis heitä arvokasta marinadia hukkaan, vaan taio siitä pienellä vaivalla mahtava lisuke ateriallesi.