Näin grillaat kanaa

Näin grillaat kanaa

Kana on helppo ja nopea grilliherkku. Mehevimmän lopputuloksen saat kuitenkin ajan kanssa.

Tutustu nyt Kariniemen markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaan vinkkeihin Kariniemen kananpojan eri osien grillaamisesta:

Rintafileet ja Minuuttipihvi® sopivat nopeaan arkigrillaukseen


Grillaa ohuet pihvit nopeasti kuumalla lämmöllä kypsiksi ja nauti heti. Rintafilee on kypsä, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Rintafileen maustamiseen sopivat erinomaisesti pintaan hierottavat mausteet. Näin pinta on maukas, mutta myös lihan maku tulee esiin.

Ohueksi nuijitut sisäfileepihvit ja mureat sisäfileet kypsyvät grillissä hetkessä


Grillissä suoralla lämmöllä kypsennykseen riittää 1-2 minuuttia per puoli. Sisäfileet maustuvat nopeasti ja niihin sopii niin miedot kuin tulisetkin mausteet. Eli ihan oman maun mukaan maustamaan!

Mureiksi grillatut sisäfileepihvit ja sisäfileet maistuvat kesäisissä salaateissa, vartaissa tai kanahodareissa. Niitä kannattaa kokeilla myös dippailuun!

Rasvainen paistileike on mehevin


Fileetä rasvaisemman paistileikkeen grillaaminen on huoletonta. Hieman ylikypsänäkin se pysyy mehevänä. Paistileike kypsyy vartissa, mutta sitä voi hauduttaa pidempään folioon kääräistynä. Silloin lihasta tulee erityisen mureaa ja maukasta.

Koipi ja koipireisi kannattaa marinoida ennen grillaustaGrillaa koivet ja koipireidet ensin suoralla lämmöllä, jolloin lihoihin tulee kauniit pinnat. Jatka sitten kypsennystä epäsuoralla lämmöllä. Koipien kypsytysaika on noin 30 minuuttia ja koipireisien  noin 40 minuuttia. Molempia voi toki esikypsentää uunissa tai mikrossa. Koipien ja koipireisien kannattaa antaa maustua pitkään ennen grillausta. Myös grillauksen aikana marinadia tai maustekastiketta voi sivellä lihojen pintaan.

Herkulliset sormin syötävät siivetSiivet grillataan keskilämmöllä. Ne kypsyvät noin 20-30 minuutissa. Grillatessa siipiä kannattaa käännellä usein ja sivellä niihin marinadia tai grillauskastiketta. Siivetkin voi esikypsentää uunissa, jolloin grillaamalla niihin viimeistellään rapeat pinnat.

Kanan grillauksen yleisvinkit á la Teemu LaurellRaumalaislähtöinen huippukokki Teemu Laurellin yleisvinkit kanan grillaukseen.

1) Voit ottaa grillattavat tuotteet hyvissä ajoin huoneenlämpöön temperoitumaan, että tuote lämpenee hieman ennen grillausta ja kypsyy grillatessa nopeammin.

2) Grillin lämpötilan pitäisi olla kuuma, jotta saat kanaan kauniin värin ja maun. Myöskään liha ei tartu kiinni grilliin niin helposti.

3) Anna grillatun kanan vetäytyä hetki grillaamisen jälkeen. Näin lopputulos on mehevä ja nesteet pysyvät grillattavan tuotteen sisällä.

Tutustu myös muihin tiriseviin grillivinkkeihimme:

Reseptit tirisevään grillikesään!