
Kananiksi: Näin kokkaat mehevää kanaa
Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananiksit tarjoavat sinulle yksinkertaisia ja yllättäviä vinkkejä, joilla jokaisesta tulee mestarikokki. Tässä videossa neuvotaan #kananiksi, jolla kokkaat erityisen mehevää kanaa.
Kaikista kananpojan osista tulee mureita oikein laitettuna. Osien mauissa on kuitenkin eroja, johtuen niiden koostumuksesta ja rasvaprosentista. Siksi eri kanapalat sopivat parhaiten erilaisiin ruokiin. Kanapojan reidestä irrotettu paistileike on mehevintä broileria, ja sen mehevyys tulee esiin erityisen hyvin kunnolla haudutettuna.
Mehevääkin mehevämmän kanapadat saat, kun kokkaat stifadoa tällä reseptillä:
Maukas stifado
4-6 annosta
130 minuuttia
Kariniemen Kananpojan Paistileike maustamaton n. 600 g
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk hillosipuleita 340 g (liemineen)
2 kpl kanelitanko tai 1tl jauhettua kanelia
2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
2 tl kuivattua oreganoa
½ tl mustapippuria
2 tl suolaa
100 g fetajuustoa
Lisää pataan tomaattimurska ja hillosipulit liemineen. Lisää kaneli, oregano, mustapippuri, valkosipuli ja suola. Asettele lopuksi paistileikkeet pataan. Laita pata uuniin 160 asteeseen ilman kantta ja kypsennä ensin 1 tunti. Jatka kypsennystä vielä toinen tunti kansi päällä. Vaihtoehtoisesti voit laittaa padan suoraan kansi päällä uuniin kahdeksi tunniksi. Lisää valmiin padan joukkoon lopuksi murennettu fetajuusto. Koristele halutessasi vielä oreganolla. Tarjoa keitetyn riisin kera.
