Kananiksi: Näin kokkaat samettista kanaa
Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananikseistä saat näppäriä vinkkejä niin arkiseen kuin juhlavampaankin ruoanlaittoon. Tässä videossa esitellään #kananiksi, jonka avulla saat kanasta samettisen pehmeää.
Oletko ihmetellyt, miten kana on kiinalaisissa ravintoloissa niin mureaa ja pehmeää? Salaisuus on keittäminen! Jos teet sen pannulla, saat samalla kanoille kauniin paistopinnan. Kokeile niksiä vaikkapa kokkaamalla klassikko Kanaa Kung Po tällä reseptillä.
Kanaa Kung Po
2-3 annosta
25 minuuttia
Kariniemen Kananpojan Paistisuikale maustamaton 250 g
3 dl vettä
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 nippu kevätsipulia
2 kpl valkosipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
3 rkl hoisinkastiketta
3 rkl soijaa
2 rkl riisiviinietikka
50 g cashew- tai maapähkinöitä paahdettuna
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää paistisuikaleet pannulle. Ruskista suikaleet ja lisää pannulle vesi. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes kaikki vesi on haihtunut. Pilko tässä välissä kasvikset suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää pannulle inkivääri, valkosipuli ja paprikat. Jatka kypsennystä muutama minuutti ja lisää joukkoon hoisinkastike, soija, riisiviinietikka ja kevätsipuli. Pyöräytä sekaisin ja tarjoa keitetyn riisin kera.