
Näin onnistut paistileikkeiden grillauksessa
Fileetä rasvaisemman paistileikkeen grillaaminen on huoletonta. Hieman ylikypsänäkin se pysyy mehevänä varsinkin, kun paistileikkeet on etukäteen suolattu ja maustettu. Paistileikkeiden kannattaa antaa maustua pitkään ennen grillausta. Suola auttaa sitomaan nestettä lihaksessa, jolloin tuote pysyy paremmin mehukkaana. Eli jos maustat siivet itse, kannattaa ne laittaa maustumaan jo hyvissä ajoin ja marinadissa/mausteseoksessa tulisi olla mieto suola valmiiksi. Paistileike kypsyy vartissa, mutta sitä voi hauduttaa pidempään folioon kääräistynä. Silloin lihasta tulee erityisen mureaa ja maukasta. Kun kypsennysaika on pitkä, ei marinadiin kannata lisätä paljoa sokeria, sillä se tuppaa palamaan herkästi lihan pintaan pitkässä grillauksessa
1.
Ota paistileikkeet huoneen lämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Pyyhkäise ylimääräinen marinadi pinnasta talouspaperilla. Kuumenna tällä välin grilli.
2.
Asettele valmiiksi -tai itse maustetut paistileikkeet kuumaan grilliin. Grillin tulee alkuun olla todella kuuma, jolloin kanan ritilöihin kiinni palamisen riski pienenee.
3.
Grillaa kuumassa grillissä paistileikkeisiin kaunis väri kauttaaltaan.
4.
Säädä grillin lämpö miedommalle. Hiiligrillissä ilmanottoaukoilla pohjassa ja kannessa. Kaasugrillissä polttimia säätämällä.
5.
Laita kansi kiinni ja grillaa keskilämmöllä noin 10-20 minuuttia, kunnes paistileikkeet ovat omaan makuusi sopivan murakoita. Kääntele paistileikkeitä aika ajoin saavuttaaksesi tasaisen kypsymisen. Voi mitata sisälämpötilan digitaalisella lihalämpömittarilla. Sisälämmön tulisi olla vähintään 75 astetta.
