Paistileikkeiden maustaminen
Kananpojan paistileikkeiden maustaminen itse on helppoa. Alla esimerkki fenkolilla ja mustapippurilla maustettuhin paistileikkeisiin. Jauhettu fenkolinsiemen on mitä mainioin mauste muuten niin herkän makuiselle kananpojalle. Paistileikkeet voi kuivamaustaa jo vaikka edellisenä päivänä tai vasta pannulla. Mausteyhdistelmiä on rajaton määrä ja tässäkin asiassa rohkeus on valttia. Kokeile erilaisia pippureita ja siemeniä, kuten korianterin ja sinapinsiemen tai vaikka vaniljaa ja tähtianista.
Nämä tarvitset
1 pkt Kariniemen Kananpojan paistileike
1 rkl fenkolinsiemeniä
1/2 tl mustapippuria myllystä
suolaa
voita ja rypsiöljyä
Jauha fenkolinsiemenet morttelissa karkeahkoksi jauheeksi.
Ruskista paistileikkeet rypsiöljy-voiseoksessa välillä käännellen. Mausta suolalla mustapippurilla ja jauhetuilla fenkolinsiemenillä.
Alenna lämpöä ja anna muhia 10 minuuttia, kunnes kananpoika on murean kypsää.