Jalavan tila
Jalavan kotitila on perustettu 1930- luvulla, jolloin nykyisen isännän Anssin isovanhemmat aloittivat tilanpidon omenatarhauksella ja kalastuksella.
Nämä olivat elinkeinoina aina 1950-luvulle asti. Myös minkkitarhaus aloitettiin tilalla jo 1940 luvulla. Isovanhempien jalanjäljissä tarhausta jatkoivat Anssin vanhemmat ja kummit yhdessä. Siitosminkit saivatkin monia palkintoja ympäri Suomen. Tarhauksen loppuaikoina aloitettiin varhaisperunan ja mansikan viljely, joka jatkuikin 30 vuoden ajan. Tämä työllisti vuosittain myös merkittävän määrän kesätyöläisiä.
Kananpoikien kasvatus tilalla aloitettiin vuonna 1989 ja Anssi on ollut siinä mukana alusta asti. Vuonna 2001 tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos ja siitä asti myös puoliso Taina on ollut mukana kananpoikien päivittäisessä hoidossa. Tilan kehittäminen ja ajan hermolla pysyminen on isäntäväelle hyvin tärkeää ja vuosien kuluessa kasvatettavien kananpoikien määrä sekä viljelyala ovatkin moninkertaistuneet. Tänä päivänä tila on omavarainen kananpojille syötettävän viljan suhteen, jonka lisäksi viljelellään myyntiin ohraa ja kauraa. Nyt uutena kasvina kotitilalla kokeillaan rehuhernettä, joka olisi hyvä kierto- ja maanparannuskasvi. Kananpoikien kuivikelantaa käytetään maanparannukseen ja lannoitteena joka vuosi tilan omilla pelloilla ja osa lannasta menee jatkojalostukseen Biolanille.
Untuvikkojen vastaanotossa tilan isäntäväellä on apuna ammattitaitoinen ”tiputiimi”, jossa lähisuku ja naapuritkin ovat päässeet tutustumaan kananpoikien kasvatukseen. Myös perheen tyttäret ovat olleet mukana tilan töissä pienestä pitäen. Kasvatuksen aikana eläinten hyvinvointi on isäntäväelle tärkein asia ja olosuhteita valvotaan ympäri vuorokauden. Vapaasti hallissa kulkevilla linnuilla on aina vettä ja ruokaa saatavilla. Lämmitys ja ilmastointi ovat automatisoituja ja pienetkin muutokset niissä aiheuttavat hälytyksen. Näin varmistetaan, että linnuilla on koko ajan kaikki hyvin, ja hyvinvointia tukemaan linnuilla on käytössään myös orsia ja virikkeitä.
Kariniemen kanapoikia ei lääkitä lainkaan ja koko tuotantoketjun tärkeimpiä asioita on puhtaus. Jalavan tilan isäntäväen sanoin: "Olemmekin ylpeitä voidessamme tuottaa puhdasta ja terveellistä suomalaista ruokaa."