![40 kynnen kana](/globalassets/emmi/finland/ruokakuvat/siipikarja/kanakirja-2017-kaikki-kananpojasta/kanakirja_40valkosipulinkana2_20200921074955.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
40 kynnen kana
Kokonaisaika: 80 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Suolaa ja pippuroi kana. Lämmitä tilkka oliiviöljyä pannulla ja ruskista kananpoika joka puolelta.
- Laita puolet yrteistä kananpojan sisään ja puolet uuniastiaan. Aseta kananpoika yrttien päälle uuniastiaan.
- Tee valkosipulinkynsiin pienet reiät ja jaa kynnet uuniastiaan kananpojan ympärille. Kaada päälle loput öljystä.
- Hiero voi kanan rinnoille ja nahan sisään. Kaada päälle sitruunanmehu.
- Kypsennä uunissa tunti välillä oliiviöljyllä valellen. Anna levätä vartin ennen tarjoilua.
- Tarjoa salaatin ja hyvän maalaisleivän kera.