![Kariniemen Kananpojan jauheliha](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2344-kariniemen-kananpojan-jauheliha-400-g_20230322110227.jpg?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Aasialainen värikäs kanapyörykkäkeitto](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/aasialainen-varikas-kanapyorykkakeitto_20231127153457.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Aasialainen värikäs kanapyörykkäkeitto
Kokonaisaika: 20 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 5 min
Valmistusohje
- Tee ensin pyörykkätaikina. Murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna korianteri.
- Sekoita kaikki pyörykkätaikinan ainekset hyvin keskenään. Nosta taikina kylmään maustumaan.
- Valmista seuraavaksi liemi. Kuori ja suikaloi sipuli ja porkkana. Suikaloi sokeriherneet.
- Lämmitä öljy kattilassa ja lisää mukaan chili, inkivääri, sitruunaruoho sekä porkkana- ja sipulisuikaleet.
- Anna seoksen kuullottua hetki.
- Lisää kanaliemi ja anna sen kiehahtaa. Pistä kattilaan nuudelit, sokeriherneet ja kookosmaito sekä limen mehu ja soijakastike.
- Kuumenna seos kiehuvaksi.
- Tee käsin tai lusikalla jauhelihataikinasta pieniä pyöryköitä ja pudota ne hiljaa poreilevaan keittoon.
- Älä keitä lientä liian kovaa, jotta pyörykät eivät hajoa.
- Hauduta keittoa noin viisi minuuttia ja tarjoile lämpimänä.