Aasialaiset kaalikääryleet kananpojasta
Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 30 min
Valmistusohje
- Leikkaa kaalista kanta pois ja erottele sen lehdet niin, että ne pysyvät ehjinä. Ryöppää lehdet nopeasti noin 20 sekuntia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
- Freesaa raastettu porkkana, sipuli, valkosipuli ja inkivääri kevyesti. Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi.
- Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon keitetty riisi, kalakastike ja kevätsipuli. Sekoita lopuksi joukkoon kananmunat ja anna seoksen jäähtyä.
- Aseta kaalinlehdet työlaudalle ja laita jokaiselle lehdelle 1-2 rkl täytettä lehden koosta riippuen.
- Kääri kääryleet rullalle kuten burritot taittamalla ensin päädyt ja sitten rullaamalla ne tiiviiksi paketiksi. Laita kääryleet uunivuokaan saumapinta alaspäin.
- Sekoita glazen ainekset hyvin. Kaada vuokaan kanaliemi ja sivele kääryleet hunaja-soija glazella.
- Paista 160 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Laske tarvittaessa lämpöä, ettei kääryleinen pinta tummu liikaa.
- Kääryleiden paistuessa sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua, kunnes kääryleet ovat valmiina.