![Appelsiininen currykana ja sitrusdippiä](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/appelsiini-curry-broileria-ja-sitrusdippi_20231018113324.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Appelsiininen currykana ja sitrusdippiä
Kokonaisaika: 70 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Poista broileri pakkauksestaan ja laita se pussiin tai suureen kulhoon. Kaada päälle marinadi ja levitä se kauttaaltaan broilerin pintaan.
- Ota broileri huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita se reunalliselle uunipannulle tai foliosta taitellun kaistaleen päälle.
- Älä kaada marinadia pois vaan valele sillä broileria paiston aikana, jolloin saat kanan pintaan kauniin ruskean värin.
- Kypsennä marinoitua kanaa 170-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jos haluat varmistua broilerin kypsyydestä, paina lihaa puutikulla tai haarukalla. Jos reiästä valuva neste on kirkasta, on broileri kypsää.
- Valmista seuraavaksi helppo ja maistuva dippi. Sekoita appelsiinista ja sitruunasta puristetut mehut keskenään ja hämmennä joukkoon suolaa.
- Tarjoa kanan ja dipin lisäksi tuoksuvaa jasmiiniriisiä. Koristele annos appelsiiniviipaleella tai -lohkolla.