![Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2978-kariniemen-kananpojan-koipireisi-maustamaton-n.-11-kg_20230118135108.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Calvados siiderikanaa](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kanakirja-siiderikana2_20230929095407.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Calvados siiderikanaa
Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 45 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Leikkaa purjo pituussuuntaan puoliksi ja pilko ohuiksi siivuiksi. Hienonna salottisipulit.
- Lämmitä pari ruokalusikallista voita pannulla, lisää omenat ja paista keskilämmöllä välillä käännellen 11-13 minuuttia.
- Nosta paistetut omenat lautaselle. Nosta lieden lämpöä ja lisää pannulle vähän öljyä ja voita.
- Suolaa ja pippuroi koipireidet ja ruskista muutama kerrallaan pannulla. Nosta ruskistetut koipireidet lautaselle.
- Lisää pannulle tarvittaessa voita ja öljyä ja notkistele purjoa sekä salotteja jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan.
- Ota pannu pois liedeltä, lisää calvados ja sytytä palamaan. Kun liekki hiipuu, nosta pannu takaisin liedelle ja lisää siideri.
- Kiehauta, pienennä lämpöä ja keitä nestettä kasaan noin kolme minuuttia.
- Laita broilerin koipireidet takaisin pannulle. Lisää timjami, laakerinlehdet ja kanaliemi. Anna kiehahtaa, pienennä lämpöä ja peitä kannella.
- Hauduttele 10 minuuttia ja lisää puolet omenoista. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia.
- Koipireisien kypsyessä ruskista sienet pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Vatkaa crème fraîche ja keltuainen yhteen pienessä kulhossa. Nosta koivet ja omenat pannulta reikäkauhalla leivinpaperin päälle.
- Ota pannu pois liedeltä ja sekoita crème fraîche -keltuainen liemeen. Lisää kaikki ainekset pannulle ja tarjoa heti.