Chipotle-kanavartaat

Chipotle-kanavartaat

Kokonaisaika: 20 min
Kypsennysaika: 10 min
Työaika: 10 min
  • Uuniin

    Uuniin

  • Grilliin

    Grilliin

Valmistusohje

  • Laita varrastikut kylmään veteen  ½ tuntia ennen paistamista jotta ne eivät pala. Sekoita chipotle, tomaattipyreetä ja fariinisokeri keskenään. Mausta kanat suolalla ja puolita fileet pituussuunnassa.
  • Valele lihat chipotlekastikkeella ja pujota varrastikkuihin (2 fileetä per varras)
  • Grillaa grillissä 3-5min per puoli tai uunissa grillivastusten alla 250 asteessa n.5min per puoli. Valele uudelleen chipotlekastikkeella ja pyörittele juustonaksumurskassa. Tarjoa mangosalsan, cuagamolen sekä tortillalättyjen kera.

Mangosalsa

  • Kuutioi mango, pilko chili ja jalapeno ja yhdistä sekaan sipuli sekä korianteri. Sekoita.
  • Yhdistä limen mehu, etikka, sokeri ja suola keskenään ja maistele itsellesi sopiva maku. Maun tulisi olla makea.
  • Yhdistä nesteet ja chli, jalapeno, sipuli, mangoseos. Anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua.

Cuagamole

  • Halkaise avocado, poista kivi ja lusikoi sisus blenderiin. Laita kaikki loputkin ainekset blenderiin avocadon sekaan ja soseuta.
  • Cuagamolen ei tarvitse olla täysin sileää. Jos et omista blenderiä, niin voit valmistaa cuagamolen myös morttelissa tai kipossa. Kypsä avocado soseutuu todella helposti. Jos et löydä kypsiä avocadoja, niin kannattaa unohtaa cuagamole. Cuagamolen maku perustuu nimenomaan kypsään, herkulliseen avocadoon.

Kokeile reseptejä