

Empanadas
Kokonaisaika: 70 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 35 min
Valmistusohje
- Mausta kananpojan jauheliha suolalla. Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jauheliha pannulla noin 7-8 minuutin ajan. Nosta kulhoon.
- Laita pannulle hieman lisää öljyä. Notkistele pannulla paprika ja sipuli, noin 10-12 minuuttia. Lisää kumina, savupaprika ja chililastut. Paista vielä pari minuuttia.
- Yhdistä kulhossa paprika-sipuliseos ja paistettu broilerijauheliha. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kananmunat ja valkopippuri. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Lämmitä uuni 190-asteiseksi. Jaa taikina kahteentoista osaan ja pyörittele palloiksi.
- Kaulitse pallot jauhotetulla alustalla läpimitaltaan noin 15 cm:n lätyiksi.
- Laita kunkin lätyn keskelle täytettä kolme ruokalusikallista. Käännä taikina puoliympyräksi ja painele reunat varovasti kiinni.
- Laita empanadat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa noin 30-35 minuuttia kauniin ruskeiksi.
Taikina
- Lämmitä vesi ja voi kattilassa keskilämmöllä, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä hieman.
- Sekoita jauhot ja suola isossa kulhossa. Tee jauhokasan keskelle reikä ja kaada voisula jauhojen sekaan vähän kerrallaan jatkuvasti sekoittaen. Vaivaa sileäksi taikinaksi.
- Kääri taikina muovikelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.