![Kariniemen Kananpojan Paistileike marinoitu](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2795-kariniemen-kananpojan-paistileike-marinoitu-700-g_20240318125706.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Grillattua kananpoikaa, za’ataria ja porkkanapyreetä](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kariniemen-gourmet-valkosipuli-persilja08736-_20230929095407.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Grillattua kananpoikaa, za’ataria ja porkkanapyreetä
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Aloita za’atarista. Paahda seesaminsiemenet kullankeltaisiksi kuivalla pannulla. Lisää pannulle kuivatut yrtit ja jatka hetki paahtamista. Sekoita mukaan sumakki sekä suola ja jäähdytä.
- Pilko porkkana peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Freesaa porkkanoita voissa korianterin ja kardemumman kanssa kattilassa 5 minuuttia koko ajan sekoitellen.
- Lisää kattilaan vettä niin, että porkkanat juuri peittyvät ja hauduttele, kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä. Laita porkkanat blenderiin ja soseuta. Lisää kermaa niin, että pyree on samettisen pehmeää. Mausta suolalla.
- Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes kananpoika on kypsää.
- Ripottele kananpoikien päälle za’ataria ja tarjoa samettisen porkkanapyreen ja laadukkaan oliiviöljyn kera.