![Kariniemen Kananpojan jauheliha](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2344-kariniemen-kananpojan-jauheliha-400-g_20230322110227.jpg?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Jauhelihakastike](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kariniemen_jauhelihakastike_00621_20240102100945.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Jauhelihakastike
Valmistusohje
-
Paista kananpojan jauheliha voissa paistinpannulla kauniin väriseksi. Lisää pannulle kuutioitu sipuli. Jatka hetki ruskistamista niin, että sipulit pehmenevät ja saavat hieman väriä.
-
Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia ja jauhot saavat kunnolla ruskistua, jotta kastikkeesta tulee ruskeaa.
-
Kun jauhot ovat saaneet tummanruskean värin kaada joukkoon puolet vedestä / kanalimestä, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan ahkerasti sekoittaen. Lisää kastikkeeseen nestettä sen mukaan, kuinka paksua kastikkeesta haluat.
-
Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia välillä sekoitellen.
-
Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden, ruisleivän sekä suolakurkkuviipaleiden kera.