![Kariniemen Kalkkunan Filee maustamaton](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2176-kariniemen-kalkkunan-filee-maustamaton-n.-11-kg_20230118134350.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Kalkkuna uunissa Lähi-idän maustein](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kalkkuna-uunissa-lahi-idan-mauin-mari-moilanen_20230929095407.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Kalkkuna uunissa Lähi-idän maustein
Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 50 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Pyyhi kalkkunan rinta kuivaksi. Laita isoon kulhoon marinadin ainekset ja sekoita hyvin. Nosta liha kulhoon ja kääntele marinadissa. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.
- Laita kalkkuna uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Valele kalkkunaa vuokaan kertyneellä nesteellä muutaman kerran kypsentämisen aikana.
- Anna kalkkunan vetäytyä folion alla 15 minuuttia ennen tarjoamista.
- Viipaloi kalkkuna tarjoiluvadille. Hienonna päälle lehtipersilja. Koristele granaattiomenan siemenillä, rypäleillä ja limetin lohkoilla. Tarjoa lisäksi sydänsalaattia.