Kana-gorgonzolapiirakka ja päärynäsalsa

Kana-gorgonzolapiirakka ja päärynäsalsa

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

Taikina

  • Aloita taikinasta. Sekoita keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe.
  • Sekoita kylmä voi paloina joukkoon tai kaada juokseva margariini. Lisää maito.
  • Laita jauhoja tarvittaessa lisää,  jotta taikinasta tulee kiinteä ja tarttumaton.
  • Painele puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

  • Mausta suikaleet, suolalla ja valkopippurilla, ja paista ne pannulla kypsiksi.
  • Leikkaa purjon valkoinen osa renkaiksi ja freesaa kypsäksi.
  • Sekoita ranskankerma ja muna,  ja mausta seos suolalla, valkopippurilla ja muskotilla. Kuutioi juusto.
  • Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita vuokaan.
  • Kauli loput taikinasta piirakan kanneksi ja painele kannen reunat kiinni piirakan pohjaan.
  • Voitele kansi kananmunalla ja painele pintaan reikiä haarukalla. Paista piirakkaa 150 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Päärynäsalsa

  • Tee viimeiseksi päärynäsalsa. Poista tomaatista kuori kalttaamalla. Halkaise se, poista siemenet ja kuutioi.
  • Paahda pinjansiemenet ja hienonna punasipuli.
  • Kuutio päärynä ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  • Mausta salsa balsamicolla mausteilla ja oliiviöljyllä.
  • Tarjoile lopputulos piirakan kera.

Kokeile reseptejä