Kana-gorgonzolapiirakka ja päärynäsalsa
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
Taikina
- Aloita taikinasta. Sekoita keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe.
- Sekoita kylmä voi paloina joukkoon tai kaada juokseva margariini. Lisää maito.
- Laita jauhoja tarvittaessa lisää, jotta taikinasta tulee kiinteä ja tarttumaton.
- Painele puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Mausta suikaleet, suolalla ja valkopippurilla, ja paista ne pannulla kypsiksi.
- Leikkaa purjon valkoinen osa renkaiksi ja freesaa kypsäksi.
- Sekoita ranskankerma ja muna, ja mausta seos suolalla, valkopippurilla ja muskotilla. Kuutioi juusto.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita vuokaan.
- Kauli loput taikinasta piirakan kanneksi ja painele kannen reunat kiinni piirakan pohjaan.
- Voitele kansi kananmunalla ja painele pintaan reikiä haarukalla. Paista piirakkaa 150 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Päärynäsalsa
- Tee viimeiseksi päärynäsalsa. Poista tomaatista kuori kalttaamalla. Halkaise se, poista siemenet ja kuutioi.
- Paahda pinjansiemenet ja hienonna punasipuli.
- Kuutio päärynä ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Mausta salsa balsamicolla mausteilla ja oliiviöljyllä.
- Tarjoile lopputulos piirakan kera.