Kana Gyros
Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Pilko oliivit pienemmiksi. Kuumenna grilli keskilämmöllä kuumaksi. Huolehdi, että fileet ovat tasaisesti alumiinivuoan pohjalla ja aseta vuoka grilliin. Grillaa keskilämmöllä noin 15 minuuttia puolivälissä fileitä kääntäen.
- Lisää vuokaan puolessavälissä hienonnetut oliivit, murustettu feta ja tilkka oliiviöljyä. Laita kansi kiinni ja kypsennä loppuun. Grillin luukut saavat olla kokonaan auki. Kun fileet ovat kypsiä, revi niitä hieman pienemmiksi kahden haarukan avulla.
- Raasta kurkku karkealla terällä ja laita raaste siivilään valumaan. Ripsauta päälle hieman suolaa, joka irrottaa nesteen tehokkaasti. Sekoita valutettu kurkkuraaste jogurttiin.
- Raasta joukkoon valkosipuli ja sitruunan kuorta. Mausta hienonnetulla mintulla, suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja sitruunamehulla. Kokoa gyrokset ja nauti.