Kanalla täytetyt uuniperunat
Kokonaisaika: 70 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Pese perunat ja pistele kuoreen reikiä haarukalla. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Anna perunoiden hetki jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.
- Ruskista ja murusta jauheliha pannulla rypsiöljyn kera. Lisää tomaattipyree ruskistamisen loppuvaiheessa. Sekoita joukkoon tuorejuusto, suola ja pippuri. Nosta pannu liedeltä.
- Leikkaa perunoihin syvät viillot ja purista ne auki. Jaa täyte perunoiden sisään ja leikkaa juustosta viipaleet täytteen päälle.
- idä perunoita vielä 225-asteisessa uunissa n. 5 min, kunnes juusto on hieman sulanut.