![Kariniemen Kananpojan jauheliha](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2344-kariniemen-kananpojan-jauheliha-400-g_20230322110227.jpg?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Kananpojan cordon bleu-pyörykät](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kariniemen-kana-gordon-bleu-pyorykka-01657_20230929095407.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Kananpojan cordon bleu-pyörykät
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Sekoita cheddarkastikkeen ainekset keskenään ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.
- Silppua leikkeleet kynnenkokoisiksi paloiksi. Yhdistä kanajauheliha, leikkelesilppu, pankojauhot, parmesaani, kananmuna, maito ja mausteet keskenään. Sekoita huolellisesti ja anna seoksen turvota 10 minuuttia.
- Mittaa pankojauhot yhdelle lautaselle, vehnäjauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle. Vatkaa munien rakenne rikki.
- Pyörittele pyörykkämassasta noin kahden teelusikallisen kokoisia palleroita. Pyörittele pallerot vehnäjauhoissa, sitten kananmunamassassa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Kuumenna öljy rasvakeittimessä tai kattilassa (huomioi paloturvallisuus) 175-asteiseksi. Frittaa pyöryköitä pienissä erissä kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi noin 4 minuuttia.
- Laita fritatut pallerot talouspaperin päälle kuivahtamaan paiston jälkeen. Tarjoa cheddardipin kera.