![Kariniemen Kananpojan Fileepihvi hunaja](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2549-kariniemen-kananpojan-fileepihvi-hunaja-1-kg_20240318130101.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Kananpojan jättipihvi, rapeaksi paahdetut valkosipuliperunat ja romescoa](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kananpojan-iso-fileepihvi-sitruuna-pippuri-valkosipuliperunat-kariniemen-kesa-20200330_20230929095407.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Kananpojan jättipihvi, rapeaksi paahdetut valkosipuliperunat ja romescoa
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Halkaise paprikat ja poista siemenet. Puolita tomaatit ja kuori valkosipulit. Laita paprikat, tomaatit, chilit, pähkinät ja valkosipulit uunipellille. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä.
- Paahda 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset saavat paahteisen värin ja ovat pehmeitä. Kippaa paahdetut kasvikset kattilaan. Lisää mukaan oliiviöljy, tomaattipyree sekä siiderietikka ja hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
- Soseuta romesco sauvasekoittimella sileäksi ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.
- Puolita perunat ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita perunat, valkosipulit, oliiviöljy, suola ja rouhittu mustapippuri kulhossa.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paahda perunoita uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti paahtuneita ja kypsiä.
- Paista pihvit kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä 5-10 minuuttia kummaltakin puolen tai paista ne uunissa 220-250°C:ssa n. 10-15 minuuttia.