Kananpojan paistia, grillattuja scampinpyrstöjä ja sitruuna-aiolia

Kananpojan paistia, grillattuja scampinpyrstöjä ja sitruuna-aiolia

Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 10 min
  • Grilliin

    Grilliin

Valmistusohje

  • Riko kananmuna kapeapohjaiseen korkeareunaiseen astiaan. Lisää mukaan siiderietikka, Dijon, valkosipuli ja suola. Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja aloita soseuttamaan.
  • Ala lisäämään rypsiöljyä samalla soseuttaen. Kun kastike alkaa emulgoitumaan, rupea nostamaan sauvasekoitinta sitä mukaa ylöspäin, kunnes kaikki öljy on kaadettu mukaan ja kastike on kokonaan emulgoitunut majoneesiksi. Mausta lopuksi sitruunamehulla.
  • Grillaa paistileikkeet kuumassa grillissä molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta paistit grillin yläritilälle miedompaan lämpöön kypsymään ja anna kypsyä vielä noin 15 minuuttia.
  • Pyöräytä scampinpyrstöt oliiviöljyssä ja grillaa kuumassa grillissä noin minuutti per puoli. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Tarjoa grillatut Kananpojan paistileikkeet scampinpyrstöjen, raikkaan sitruuna-aiolin ja paahdettujen pinjansiementen kera.