![Kariniemen Kananpojan Paistileike marinoitu](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2795-kariniemen-kananpojan-paistileike-marinoitu-700-g_20240318125706.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Kananpojan paistia, grillattuja scampinpyrstöjä ja sitruuna-aiolia](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kananpojan_paistivarras_scampeja_aiolia_kariniemen_kesa_20200057_20240626055828.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Kananpojan paistia, grillattuja scampinpyrstöjä ja sitruuna-aiolia
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Riko kananmuna kapeapohjaiseen korkeareunaiseen astiaan. Lisää mukaan siiderietikka, Dijon, valkosipuli ja suola. Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja aloita soseuttamaan.
- Ala lisäämään rypsiöljyä samalla soseuttaen. Kun kastike alkaa emulgoitumaan, rupea nostamaan sauvasekoitinta sitä mukaa ylöspäin, kunnes kaikki öljy on kaadettu mukaan ja kastike on kokonaan emulgoitunut majoneesiksi. Mausta lopuksi sitruunamehulla.
- Grillaa paistileikkeet kuumassa grillissä molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta paistit grillin yläritilälle miedompaan lämpöön kypsymään ja anna kypsyä vielä noin 15 minuuttia.
- Pyöräytä scampinpyrstöt oliiviöljyssä ja grillaa kuumassa grillissä noin minuutti per puoli. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Tarjoa grillatut Kananpojan paistileikkeet scampinpyrstöjen, raikkaan sitruuna-aiolin ja paahdettujen pinjansiementen kera.