

Kananpojan rintaa, paahdettua munakoisoa ja bagna caudaa
Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Leikkaa munakoisot pitkittäin lohkoiksi noin neljään osaan. Lorauta päällä oliiviöljyä ja hiero pintaan suola, mustapippuri ja timjami.
- Paahda 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes munakoisot saavat kauniin paahteisen värin.
- Valmista tällä välin bagna cauda. Hienonna valkosipulit, anjovis ja rakuuna hienoksi.
- Kuumenna rypsi, -ja oliiviöljy sekä voi pienessä kattilassa. Kun voi alkaa vaahdota, lisää mukaan valkosipuli, anjovis ja rakuuna. Anna poreilla kevyesti muutaman minuutin ajan.
- Mausta sitruunamehulla, raastetulla kuorella, suolalla ja pippurilla.
- Paista fileepihvit kypsiksi noin 5 minuuttia per puoli pienessä määrässä rypsiöljyä ja anna vetäytyä hetki.
- Tarjoa omena-pippuri fileepihvit paahdetun munakoison ja bagna caudan kera. Voit myös halutessasi raastaa pinnalle hieman parmesaania.