![Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2553-kariniemen-kananpojan-rintafilee-maustamaton-600-g-20240816053304.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Kanatasku piparjuuritahnalla ja paistettua riisiä](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kananpojan-fileetasku-piparjuuritahnalla-ja-paistettua-riisi-20231018113444.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Kanatasku piparjuuritahnalla ja paistettua riisiä
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Aloita riisistä. Laita riisi ja vesi kattilaan ja kiehauta. Sammuta levy ja anna riisin hautua levyn jälkilämmöllä kypsäksi parikymmentä minuuttia. Älä kurki kattilaan kesken kypsennyksen. Mikäli käytössäsi on induktio- tai kaasuliesi, älä sammuta levyä, vaan anna riisin hautua kypsäksi miedoimmalla lämmöllä. Näin saat aasialaiseen tapaan tarjottua takertuvaa riisiä.
- Riisin hautuessa kuumenna öljy wokkipannussa. Laita pannulle sipulisilppu, hienonnettua chilipaprikaa, sokeriherneenpalot ja valkosipuli. Kääntele aineksia hetki kuumassa pannussa.
- Lisää joukkoon keitetty riisi ja kääntele ainekset sekaisin.
- Riko pannulle munat ja anna niiden hyytyä hetki. Sekoita sitten kaikki ainekset tasaiseksi.
- Mausta ruoka soijakastikkeella. Ripottele paistetun riisin joukkoon reilusti silputtua korianteria.
- Valmista seuraavaksi kanataskut. Mausta fileet suolalla. Sekoita tuorejuuston joukkoon ruohosipulisilppu. Jaa tahna kanataskujen sisään.
- Paista pihvit kuumassa pannussa öljyssä molemmin puolin niin, että ne saavat kauniin ruskean värin.
- Jatka kypsennystä uunissa 160 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sammuta uuni ja jätä taskut vetäytymään kypsiksi noin 10 minuutin ajaksi Tarkista kanan kypsyys. Liha on kypsää, kun siitä irtoaa kokeiltaessa kirkasta nestettä.
- Tarjoa mehevät fileetaskut paistetun riisin kanssa.