![Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2978-kariniemen-kananpojan-koipireisi-maustamaton-n.-11-kg_20230118135108.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Kannellinen kanapiirakka](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kannellinen-broileripiirakka-124137_20230929095407.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Kannellinen kanapiirakka
Kokonaisaika: 120 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 30 min
Valmistusohje
- Sekoita pehmeään voihin vehnäjauho-leivinjauheseos.
- Lisää ainesten joukkoon kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa.
- Taputa taikina tasaiseksi levyksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään.
- Kypsennä broileri pakkauksen ohjeiden mukaan. Mausta se suolalla ja mustapippurilla. Anna broilerin jäähtyä ja erottele sen lihat luista. Revi kananliha tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
- Kuullota pesty ja suikaloitu purjosipuli nokareessa voita.
- Lisää astiaan broileri, kanaliemi, herneet, crème fraîche ja mausteet. Sekoita ainekset ja tarkista maku.
- Nosta voitaikina jääkaapista ja ota siitä kolmasosa talteen kantta varten.
- Kauli loput kaksi kolmasosaa taikinasta tasaiseksi ja painele se voideltuun piirakkavuokaan. Muista painella taikinaa myös reunoille.
- Kaada täyte piirakkavuokaan ja levitä se tasaiseksi. Kauli loput taikinasta kanneksi ja asettele se täytteen päälle.
- Pistele haarukalla reikiä kanteen tai tee veitsellä muutama ilmareikä.
- Voitele kansi kananmunalla. Paista piirakkaa 200 asteessa puolen tunnin ajan. Jos pinta ruskistuu liikaa paiston aikana, peitä se alumiinifoliolla. Ota valmis piirakka uunista levittämään tuoksua koko asuntoon.