![Kokonaisena paistettua kananpoikaa ja hernepyreetä](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kariniemen_juhlakananpoika_13-03-191120_20240626061452.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Kokonaisena paistettua kananpoikaa ja hernepyreetä
Kokonaisaika: 100 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Hiero harissa ja suola kananpojan pintaan niin, että linta maustuu kauttaaltaan.
- Kuumenna uuni 160 asteeseen. Laita kananpoika uunivuoassa uuniin ja paista noin 1 tunti 30 minuuttia, kunnes se on kauniisti paistunut ja sisälämpötila on 75 astetta.
- Kuumenna kerma ja ras el hanout kiehuvaksi. Lisää joukkoon herneet, viipaloitu kevätsipuli sekä suola ja anna hetki kuumeta.
- Kaada seos blenderiin ja soseuta sileäksi pyreeksi. Voit myös soseuttaa pyreen sauvasekoittimella, mutta blenderillä saat sileämmän lopputuloksen.
- Tarjoa hernepyree kokonaisena paistetun juhlakananpojan kera.