Kung Pao – Setsuanin pähkinäisen tulista
Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Leikkaa paistileikkeet parin sentin kokoisiksi paloiksi. Yhdistä kulhossa soija, etikka, perunajauhot, suola ja tilkka vettä.
- Sekoita tasaiseksi ja laita kanapalat kulhoon. Anna marinoitua tunnin ajan.
- Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset toisessa kulhossa.
- Katkaise chilit ja karista siemenet pois. Pilko renkaiksi. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla (tai wokissa) ja lisää chilit, setsuaninpippuri ja mustapippuri. Paista muutama sekunti jatkuvasti sekoittaen.
- Kaada pannulle kanapalat marinadeineen ja paista, kunnes palat eivät enää takerru toisiinsa kiinni.
- Lisää valkosipuli, inkivääri ja kevätsipuli. Paista jatkuvasti sekoittaen, kunnes kanapalat ovat kypsiä, 6-7 minuuttia.
- Kaada lopuksi pannulle kastike ja jatka sekoittamista. Kun kastike alkaa saostua, lisää maapähkinät ja sekoita hyvin.
- Tarjoa heti riisin ja höyrytettyjen vihannesten kera.