Makoisa kanarisotto
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Aloita risoton tekeminen esivalmisteluilla. Lämmitä kanaliemi kattilassa. Kuori ja pilko sipulit ja varsiselleri.
- Mittaa riisi ja viini valmiiksi kippoihin. Aseta parmesaani ja mausteet käden ulottuville.
- Aloita ruskistamalla fileesuikaleet tilkassa öljyä pannulla. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja jätä sivuun odottamaan.
- Sulata 50 grammaa voista reilunkokoisessa kattilassa, lisää sinne sipulit ja lehtiselleri ja anna niiden kuullottua. Kattilan kuuluu olla kuuma, joten varo etteivät sipulit pala.
- Parin minuutin päästä lisää kattilaan riisi ja jatka sekoittamista. Kun riisinjyvät ovat muuttuneet hieman läpikuultaviksi, kaada niiden päälle viini. Kattilan kuuluu sihahtaa kunnolla.
- Kun alkoholi on haihtunut pois, voit alkaa pikkuhiljaa kypsentää riisiä lisäämällä kattilaan kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita samalla koko ajan risottoa, jotta se ei pala pohjaan.
- Lientä voi laittaa lisää aina kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiiin. Aikaa menee noin 15-20 minuuttia.
- Odota, että riisi on lähes kypsää. Kypsänä riisi tuntuu hieman napakalta, mutta ei kuitenkaan raa’alta.
- Revi sormin timjamin lehdet rangoista ja lisää ne riisin joukkoon. Laita kattilaan myös broilerin fileesuikaleet, parmesaani ja loput 25 grammaa voita.
- Sekoita ruoka kunnolla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Viimeistele risotto mustapippurirouheella, lorauksella oliiviöljyä ja timjaminoksalla. Tarjoile heti.