Moussakaa Kariniemen emännän tapaan

Moussakaa Kariniemen emännän tapaan

Kokonaisaika: 120 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 30 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

  • Leikkaa munakoisot pitkittäin n. ½ cm viipaleiksi ja asettele ne vierekkäin uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleiden pinnalle hieman suolaa.  Anna viipaleiden levätä n. 30 minuuttia, niin suola irrottaa niistä nestettä.
  • Pyyhi neste talouspaperilla ja voitele viipaleet oliiviöljyllä (n. 2 rkl). Kypsennä munakoisoja n. 30 minuuttia 175 asteisessa uunissa.
  • Valmista jauhelihakastike. Kuumenna kasarissa 2 rkl oliiviöljyä ja kuullota sipulikuutioita muutama minuutti. Lisää joukkoon valkosipulit ja jos käytät kuivattuja yrttejä, lisää ne tässä vaiheessa.
  • Lisää seuraavaksi joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua hyvin. Lisää lopuksi joukkoon tomaattipyree, punaviini ja tomaattimurska. Anna hautua hiljalleen kannen alla n. 30 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla sekä lisää tuoreet yrtit.
  • Jauhelihakastikkeen kypsyessä, valmista valkokastike. Kuumenna maito kattilassa tai mikrossa. Sulata voi toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  • Anna jauhon kypsyä hetki voissa, mutta älä anna seoksen ruskistua.
  • Sekoita kuuma maito joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Anna kastikkeen hautua hiljalleen 10 min välillä sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla ja muskottipähkinällä.
  • Mausta lopuksi suolalla ja muskottipähkinällä. Anna kastikkeen jäähtyä jonkin aikaa ja vatkaa joukkoon keltuaiset.
  • Asettele kolmasosa munakoisoista voidellun uunivuoan pohjalle ja lisää päälle puolet jauhelihakastikkeesta. Toista edelliset kerrokset ja lado päällimmäiseksi viimeinen kolmasosa munakoisoista.
  • Kaada vielä valkokastike päällimmäiseksi ja kypsennä n. 45 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Anna musakan vetäytyä rauhassa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tällä tuotteella onnistut

Kokeile reseptejä