![Kariniemen Kananpojan rintafilee paahdettu valkosipuli-timjami](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2171-kariniemen-kananpojan-rintafilee-paahdettu-valkosipuli-timjami-590-g_20240318131253.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Paistettua kananpoikaa ja sienirisottoa](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kariniemen_rintafilee_sienirisotto_300851-_20240625124516.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Paistettua kananpoikaa ja sienirisottoa
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Silppua sipuli ja viipaloi sienet. Lämmitä kanaliemi kuumaksi kattilassa. Kuumenna oliiviöljy toisessa kattilassa tai korkeareunaisella pannulla. Lisää sipuli, hienonnettu timjami sekä puolet sienistä pannulle ja kuullota.
- Lisää riisi sipulin ja sienten joukkoon ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää riisin joukkoon ensin valkoviini sekä hyppysellinen suolaa ja anna imeytyä miedolla lämmöllä. Muista sekoittaa riisiä koko ajan.
- Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä. Sekoita koko ajan huolellisesti. Jatka näin, kunnes kaikki kanaliemi on käytetty.
- Risotto on valmista, kun riisi on kypsynyt al denteksi eli noin 15-18 minuutissa. Lisää nestettä, jos haluat risotosta löysempää. Mausta risotto raastetulla parmesaanijuustolla, suolalla ja mustapippurilla.
- Paista loput sienet voissa, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Viimeistele risotto paistetuilla sienillä.
- Paista kananpojan rintafileet tilkassa rypsiöljyä molemmin puolin kauniin värisiksi.
- Laita pannun päälle kansi tai toinen pannu ylösalaisin kanneksi ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehukkaan kypsää.
- Tarjoa paistetut kananpojan rintafileet sienirisoton kera. Viimeistele annokset tryffeliöljyllä ja lehtipersiljalla.