![Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® hunaja-curry](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2580-kariniemen-kananpojan-minuuttipihvi-hunaja-curry-370-g_20240318130121.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Paistettua kananpoikaa, mausteista tomaattikastiketta ja polentaa](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kananpoikaa_polentaa_tomaattikastiketta_q300008_20240625130331.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Paistettua kananpoikaa, mausteista tomaattikastiketta ja polentaa
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
Tomaattikastike
- Murskaa valkosipulit veitsen lappeella ja hienonna hienoksi. Hienonna salotti. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja freesaa sipulia ja valkosipulia hetken aikaa.
- Lisää kattilaan mausteet suolaa lukuun ottamatta ja jatka hetki freesaamista. Lisää kattilaan viinietikka ja tomaattimurska. Anna hautua puolisen tuntia kannen alla välillä sekoitellen. Mausta lopuksi suolalla ja sokerilla.
Polenta
- Kiehauta kanaliemi. Lisää liemeen polentasuurimot ja vähennä lämpöä. Anna kiehua matalalla lämmöllä 10 minuuttia ahkerasti sekoitellen.
- Lisää mukaan kerma ja parmesaani. Jatka kypsentämistä sekoitellen 20 minuuttia, kunnes polenta on kermaisen pehmeää. Lisää tarpeen mukaan välillä nestettä, että polenta pysyy kermaisen puuromaisena.
- Paista Minuuttipihvejä pienessä määrässä rypsiöljyä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
- Tarjoa kananpojan Minuuttipihvit mausteisen tomaattikastikkeen ja polentan kera.