Paistettua kananpojan rintaa, fenkolia ja sitruuna-voikastiketta

Paistettua kananpojan rintaa, fenkolia ja sitruuna-voikastiketta

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 15 min
  • Uuniin

    Uuniin

  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Lohko fenkoli pitkittäin ja laita uunivuokaan. Lohko tai viipaloi tomaatit sekä silppua valkosipuli ja laita vuokaan. Ripottele joukkoon oregano. Nypi voi fenkoleiden päälle ja lorauta oliiviöljyä tasaisesti kasvisten päälle. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Paahda 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes fenkoli alkaa saamaan kaunista väriä.
  • Poista rintafileet pakkauksesta ja paista niihin kaunis pinta vaahtoavassa voi-öljyseoksessa timjamin oksien ja veitsen lappeella litistettyjen valkosipulin kynsien kanssa.
  • Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Vähennä lämpöä ja laita pannun päälle kansi tai toinen saman kokoinen paistin pannu ylös alaisin ja anna kypsyä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehevän kypsää.
  • Laita kasvisten paistoliemi pieneen kattilaan ja lisää mukaan kerma. Kiehauta ja anna hetki porista.
  • Ota kattila pois liedeltä ja ”poraa” joukkoon voi pienissä erissä sauvasekoittimella, kunnes kastike on kuohkeaa. Mausta tarvittaessa vielä sitruunamehulla ja suolalla. Tarjoa heti.

Kokeile reseptejä