Paras kokonainen kana
Kokonaisaika: 80 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Nosta kananpoika jääkaapista, leikkaa perhoseksi (katso ohje alla) ja anna lämmetä huoneenlämmössä tunnin. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita sipulirenkaat, palsternakka, porkkana ja lanttu uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä päälle vähän murskatut valkosipulinkynnet.
- Yhdistä hienonnettu rakuuna ja voi. Hiero voita kananpojan nahan alle ja pintaan.
- Levitä broileri uunijuuresten päälle ja pirskottele päälle sitruunamehu. Mausta kananpoika suolalla ja pippurilla. Kaada viini ja vesi pellille kanan ympärille.
- Paahda 15 minuuttia ja alenna uunin lämpö 180-asteiseksi. Paista vielä 45 minuuttia. Kana on kypsää, kun sisälämpö on 75 astetta.
- Nosta kananpoika tarjoiluastiaan ja anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kana perhoseksi
- Käännä kana työpöydälle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa kananpoika tukevilla keittiösaksilla tai isolla veitsellä halki selkärangan viertä pitkin ja leikkaa sitten ranka irti sen toista viertä pitkin. Litistä kana.