![Kariniemen Kananpojan Paistileike](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2778-kariniemen-kananpojan-paistileike-maustamaton-600-g_20240318130205.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Pekoniin käärittyä broilerin paistileikettä ja pinjansiemenromescoa](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/pekoniin-kaarittya-broilerinpaistia-romescoa-ja-ranskalaiset-hernet-01697_20240626062936.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Pekoniin käärittyä broilerin paistileikettä ja pinjansiemenromescoa
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Aloita valmistus romescosta. Hauduta paprika, sipuli, chili ja valkosipuli pienessä määrässä oliiviöljyä pehmeäksi. Lisää etikka ja jatka hauduttamista, kunnes etikka on lähes haihtunut.
- Lisää joukkoon pähkinät sekä sokeri ja anna niiden hetki pehmentyä. Poraa koko komeus sauvasekoittajalla koko ajan oliiviöljyä lisäten, kunnes tahna on sopivan paksuista. Mausta suolalla ja vasta rouhitulla mustapippurilla.
- Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Aseta pekoniviipaleet kolmen riveihin työlaudalle. Laita jokaiselle pekonimatolle pari basilikan lehteä ja pötköksi rullattu paistileike.
- Rullaa tiivis pötkö ja tökkää hammastikuilla paketti kiinni. Paista voi-öljyseoksessa kauttaaltaan kaunis väri, jonka jälkeen laita 200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
- Paista viipaloitu pekoni pannulla kauniin väriseksi ja lisää voi sekä hillosipulit. Jatka hetki freesaamista, kunnes sipuli saa hieman väriä ja alkaa pehmetä.
- Laita joukkoon pakasteherneet, suola ja pippuri sekä loraus oliiviöljyä. Freesaa kunnes herneet ovat sulia ja kuumia. Tarjoa välittömästi broilerirullien ja romescon kanssa.