Peruna-kurpitsalaksa
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuori perunat. Leikkaa kasvikset sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja keitä melkein pehmeiksi.
- Tee maustetahna: poista sitruunaruohosta uloimmat sitkeät kerrokset ja pilko sisältä löytyvät vaaleat osat. Puolita chilit, poista siemenet ja pilko.
- Hiero sitruunaruoho, chili, valkosipuli, inkivääri, korianteri ja limen kuori morttelissa tahnaksi (tai käytä sauvasekoitinta ja lisää mukaan tilkka öljyä).
- Lämmitä öljy riittävän isossa kasarissa ja notkistele sipuli. Lisää maustetahna ja paista lempeällä lämmöllä muutama minuutti jatkuvasti sekoitellen.
- Lisää kanaliemi ja kookosmaito. Mausta kalakastikkeella ja lisää mukaan kirsikkatomaatit. Jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi kypsät kurpitsat, perunat, nuudelit, kana ja pinaatti. Anna kaikkien ainesten lämmetä kunnolla.
- Lorauta sekaan limemehua. Viimeistele pilkotulla korianterilla ja mintulla.