![Kariniemen Kananpojan Uunipaahdettu suikale](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/7639-kariniemen-kananpojan-uunipaahdettu-suikale-200-g_20230118135035.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Peruna-kurpitsalaksa](/globalassets/emmi/finland/ruokakuvat/siipikarja/kanakirja-2017-kaikki-kananpojasta/kanakirja_laksakurpitsakanakeitto1_20200921075536.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Peruna-kurpitsalaksa
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuori perunat. Leikkaa kasvikset sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja keitä melkein pehmeiksi.
- Tee maustetahna: poista sitruunaruohosta uloimmat sitkeät kerrokset ja pilko sisältä löytyvät vaaleat osat. Puolita chilit, poista siemenet ja pilko.
- Hiero sitruunaruoho, chili, valkosipuli, inkivääri, korianteri ja limen kuori morttelissa tahnaksi (tai käytä sauvasekoitinta ja lisää mukaan tilkka öljyä).
- Lämmitä öljy riittävän isossa kasarissa ja notkistele sipuli. Lisää maustetahna ja paista lempeällä lämmöllä muutama minuutti jatkuvasti sekoitellen.
- Lisää kanaliemi ja kookosmaito. Mausta kalakastikkeella ja lisää mukaan kirsikkatomaatit. Jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi kypsät kurpitsat, perunat, nuudelit, kana ja pinaatti. Anna kaikkien ainesten lämmetä kunnolla.
- Lorauta sekaan limemehua. Viimeistele pilkotulla korianterilla ja mintulla.