Peruna-kurpitsalaksa

Peruna-kurpitsalaksa

Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 20 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuori perunat. Leikkaa kasvikset sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja keitä melkein pehmeiksi.
  • Tee maustetahna: poista sitruunaruohosta uloimmat sitkeät kerrokset ja pilko sisältä löytyvät vaaleat osat. Puolita chilit, poista siemenet ja pilko.
  • Hiero sitruunaruoho, chili, valkosipuli, inkivääri, korianteri ja limen kuori morttelissa tahnaksi (tai käytä sauvasekoitinta ja lisää mukaan tilkka öljyä).
  • Lämmitä öljy riittävän isossa kasarissa ja notkistele sipuli. Lisää maustetahna ja paista lempeällä lämmöllä muutama minuutti jatkuvasti sekoitellen.
  • Lisää kanaliemi ja kookosmaito. Mausta kalakastikkeella ja lisää mukaan kirsikkatomaatit. Jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia.
  • Lisää lopuksi kypsät kurpitsat, perunat, nuudelit, kana ja pinaatti. Anna kaikkien ainesten lämmetä kunnolla.
  • Lorauta sekaan limemehua. Viimeistele pilkotulla korianterilla ja mintulla.

Kokeile reseptejä