Pesto-kanapiirakka
Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Kauli piirakkapohja puolen sentin paksuiseksi ja levitä se n. 27 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa 8 minuuttia, kunnes se alkaa saamaan väriä ja on kypsä.
- Paista kananpojan suikaleet ja sipuli paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kypsiksi. Sekoita suikaleiden joukkoon pesto. Jäähdytä.
- Levitä seos tasaisesti piirakkapohjan päälle. Vatkaa munat, kerma ja suola keskenään ja kaada piirakan päälle.
- Asettele kesäkurpitsaviipaleet pinnalle ja ripottele päälle lopuksi emmental- ja sinihomejuusto.
- Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 25-30 minuuttia, kunnes piirakka saa kauniin värin ja täyte on hyytynyt.
- Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa kanapiirakka raikkaan salaatin kera.