![Kariniemen Kananpojan fileesuikale maustamaton](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2521-kariniemen-kananpojan-fileesuikale-maustamaton-400-g_20240318131211.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Pesto-kanapiirakka](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kariniemen_jakso3_kananpojan_fileesuikale_punainenpesto_06-06-190335_20240626060751.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Pesto-kanapiirakka
Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Kauli piirakkapohja puolen sentin paksuiseksi ja levitä se n. 27 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa 8 minuuttia, kunnes se alkaa saamaan väriä ja on kypsä.
- Paista kananpojan suikaleet ja sipuli paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kypsiksi. Sekoita suikaleiden joukkoon pesto. Jäähdytä.
- Levitä seos tasaisesti piirakkapohjan päälle. Vatkaa munat, kerma ja suola keskenään ja kaada piirakan päälle.
- Asettele kesäkurpitsaviipaleet pinnalle ja ripottele päälle lopuksi emmental- ja sinihomejuusto.
- Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 25-30 minuuttia, kunnes piirakka saa kauniin värin ja täyte on hyytynyt.
- Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa kanapiirakka raikkaan salaatin kera.