Piri piri -kana - Parasta Portugalista
Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Puolita paprika, poista siemenet ja paahda 220-asteisessa uunissa pehmeäksi noin 25 minuuttia. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä. Irrota paprikasta kuori. Poista chileistä siemenet.
- Laita kaikki ainekset koipireisiä lukuun ottamatta kulhoon ja surauta tahnaksi sauvasekoittimella.
- Laita koipireidet riittävän isoon muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin, mielellään yön yli. Kääntele pussia välillä niin, että marinadi pääsee levittäytymään tasaisesti kaikille pinnoille.
- Nosta palat kylmästä hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa ensin nahkapuoli alaspäin 10 minuuttia, käännä ja grillaa toiselta puolelta toiset 10 minuuttia. Valele paloille grillauksen aikana marinadia.
- Grillaa vielä muutama minuutti paloja käännellen, kunnes koivet ovat kypsiä (koipireisistä tirisevän nesteen tulisi olla kirkasta).
- Tarjoa heti esimerkiksi paistettujen perunoiden kera.