Piri piri -kana - Parasta Portugalista

Piri piri -kana - Parasta Portugalista

Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 15 min
  • Grilliin

    Grilliin

Valmistusohje

  • Puolita paprika, poista siemenet ja paahda 220-asteisessa uunissa pehmeäksi noin 25 minuuttia. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä. Irrota paprikasta kuori. Poista chileistä siemenet.
  • Laita kaikki ainekset koipireisiä lukuun ottamatta kulhoon ja surauta tahnaksi sauvasekoittimella.
  • Laita koipireidet riittävän isoon muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin, mielellään yön yli. Kääntele pussia välillä niin, että marinadi pääsee levittäytymään tasaisesti kaikille pinnoille.
  • Nosta palat kylmästä hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa ensin nahkapuoli alaspäin 10 minuuttia, käännä ja grillaa toiselta puolelta toiset 10 minuuttia. Valele paloille grillauksen aikana marinadia.
  • Grillaa vielä muutama minuutti paloja käännellen, kunnes koivet ovat kypsiä (koipireisistä tirisevän nesteen tulisi olla kirkasta).
  • Tarjoa heti esimerkiksi paistettujen perunoiden kera.